Yarn is my therapy

Francos tűk

Francos tűk

Hibajavítás - #CsKM

2017. május 19. - Krisz.tina

A CsKM májusi témája a hibajavítás.
javitas_cskm.jpgSzámomra a legmegfelelőbb az lenne ha a hibát csak ki lehetne radírozni és mint egy rajznál „vissza rajzolni”. Sajnos sokat hibázok. Persze pl egy kendőnél nem az első sorban hanem a sokadik sornál rontom el és észre meg csak akkor veszem mikor a következő sornál tartok így jó sokat lehet bontani és újrahorgolni. szerencsére nem törekszem a tökéletesre, csak a családom és magam részére horgolok, így annyira nem zavarnak bizonyos hibák. Figuráknál meg észre se lehet venni egy-egy „rossz” pálcát.

Tavaly nyáron sikerült egy olyan mintát találni ami nem volt olyan egyszerű mint amilyennek elsőre látszódott. Rengeteget bontottam, sajnos a gyapjúfonalam nem igazán díjazta, így még többet kellett bontani. És nekem az ilyen kendőkből egy nem is elég. Horgolnom kellett egy másikat is. Akkor már rutinosabb voltam. Szállóigémmé vált: „Légy kreatív”. Ezt azóta is tartom. Az a „hiba” ami nem látszik nem is hiba. És ha van is hiba a kész műben, ki az aki lefogja ellenőrizni, hogy minden pálca helyén van e és hogy megvan e minden pálca.

Kötésnél javítani nem tudok, ott csak a teljes bontás jöhet szóba. Leesett szemek felvétele nem szokott összejönni, visszabontás után se tudom a tűre visszavarázsolni a kötnivalómat. Lehet ezért se nagyon szeretek kötni. Tudom legyek itt is kreatív de a tudásom még messze áll a kreativitástól.

Ha valaki feltalálja az a hibajavító tollat, radírt, bármit amivel egyszerűen korrigálhatunk, szóljon nekem, vennék egyet.

Kriszti 

süti beállítások módosítása