Yarn is my therapy

Francos tűk

Francos tűk

Gizi a rokka

2019. június 11. - Krisz.tina

Sok-sok hét nézelődés, és mégtöbb szakmai segítség után ma két hete vettem egy rokkát. Gizit.

Poros volt, koszos volt, kicsit ki kellett pofozni, megkellett olajozni. … Jó lett volna ha csak ennyi gondom lett volna vele. Nem akart a kereke arra forogni amerre én akartam. Mindig lesett az „ékszíj”.
Rengeteg segítséget kaptam a Fonás-Szövés Harmatcseppek facebook csoportban, de még így is volt olyan mire nekem kellett rájönni. Hátra kicsit több olaj kell, az olívaolajat kifejezettem szereti Gizi, hosszú életű lesz, az már biztos. Nem volt neki az se mindegy hogy milyen fonalat használtam ékszíjnak. A pamut fonalakat nem nagyon szerette. De egy vékony akril fonal nagyon jó lett hozzá. Az egyik fa tipli is hiányzott, de azzal az IKEA kisegített.
gizike.jpgLekopogom jelenleg jól működik. Tanulnom van mit bőven még a fonással kapcsolatban. Szeretnék ősszel elmenni Fonásoktatásra.

Az első fonalam ilyen lett. Ausztrál szalaggyapjú, 42g és 70-80m lett. Még gondolom lehetne egy kicsit vékonyabbra is fonni a fonalat, csak félek hogy úgy könnyen szakad majd a fonal.
elso_fonal.jpgJelenleg egy natúr selyem szalag van rajta, amit imádok fonni. Be kell belőle még bőven szereznem jó sokat. 
chalala_script.png

süti beállítások módosítása