Yarn is my therapy

Francos tűk

Francos tűk

Tádáááámmmm

2016. augusztus 29. - Krisz.tina

Kész az első kötött ruhadarab ami egy embernek is jó, mégpedig felnőttnek. Jó persze csak kendő méret, de nekem nagyon sokat jelent. Ennyit talán összesen nem kötöttem mint amennyit ehhez a kendőhöz kellett. 

Mire elkészült volt itt minden főleg lukak a lesett szemek miatt, és még a szép nyírfa tűmet is sikerült felaprítanom, rátérdepeltem. Van ilyen, a gyerekeim meg jót szórakoztak hogy pont anya törte el. 

Július 12.
Kezdés  

kotok1.jpg
Estére 7 rojtocska lett

kotok.jpg
Július 25.
25 rojtocska

kotes.jpg
Július 31.
38 rojtocska


kotok3.jpg
Augusztus 10.
Kész! 
kotok4.jpg
kotok5.jpg
Fonal Lana Gatto Baby Cotton. 7615 színkód, kék árnyalat. 3-as kötőtű, 2,5-es horgolótű

Minta: http://www.ravelry.com/patterns/library/greenie-3

kriszti.jpg

Mesterségek Ünnepe

Gyerekként majdnem minden évben kimentünk és nagyokat sétáltunk akkor még a fák hűvös árnyékában. Aztán beköltöztették a Várba, a betonra... Nem szerettem már annyira, pedig már akkor is mindig beszereztem valami különlegeset, egyedit. 

Idén valamiért nagyon szerettem volna elmenni. Nem a Jubileumi 30. évforduló miatt. Féltem hogy fogják a gyerekeim tolerálni anya fura programját, de szerencsém volt. Mindent élvezettel néztek, próbáltak mi. Nem hiszem hogy csak a játék téma kötötte le őket, amiket ki is próbáltunk. Élvezettel nézték és hallgatták velünk együtt mit mond a hölgy a szövőszék mellől, megnézték milyen puha sálakat szőtt. Nem is beszélve a z összes többi mesterségről, a kovácsolásról, a csipkeverő nénikről, a fa faragókról. 
Nekem a kedvencem az volt ahol a hölgy a fonalakat gombolyította, ha nem szédültem volna el még mindig ott állnék. 

10-11 éve jutottam el utoljára a Mesterségek Ünnepére, teljesen más volt mindent így látni mint gyerekként. Nem tudom hogy az eltelt 10 év vagy az hogy magam is foglalkozom hasonló mesterséggel, de csodálattal néztem a kitartásukat, a kreativitásukat, és ha még meg is mutatták mi hogy készül akkor ámulattal álltunk mindannyian körülöttük. 

És íme a szerzemény (csak mert az mindig jár): gyapjú fonal, 6 ágú körmöcske, fa tű, és fakavics. 
Hogy miből mi lesz? A fonallal ismerkedem. Talán szerzek orsót és megpróbálok fonni. Egyenlőre ismerkedem vele. Körmöcskével sapik megkötőjét tudom elkészíteni. Fa tű - az csak olyan amit nem lehet otthagyni... Fakavicsot pedig szeretném nyakláncnak megcsinálni és ez legalább nem lesz nehéz mint a rendes kavics. 

Tudom bevásároltam egyesek szerint, pedig mennyi mindenre fájt volna még a fogam. 

mestersegek_unnepe.jpg
Azt hiszem jövőre is elmegyünk. 
kriszti.jpg

Hőmérséklet takaró - 2016 július

Túl egy nem túl meleg esős júliuson. Ha az esőt is jelezném tiszta szürke lenne az egész. De azt nem szeretem, így szép sárga és piros a takarom. 

julius_1.jpg
Ez a hónap igazán különleges. A gyerekeim is horgoltak a takaróba. Persze csak pár pálcákat még. Gergőnek már ment egyedül is, jó szorosan horgol. Boginak még tartottam a fonalat, de nagyon ügyesen forgatta a tűt. Ez lett a takaró legkülönlegesebb hónapja.

Így dolgoznak a kis drágáim 


dolgoznak.jpg
Kicsit homályos, de rájöttem hogy kevés kezem van. 
kriszti.jpg 

Delfin

Az én gyerekeim rendszeresen leadják rendeléseiket mit is szeretnének. 
Bogi most a Gombolyag magazinban megjelent delfint nézte ki magának, természetesen rózsaszínben, csak mert felénk a delfin is csak rózsaszín lehet. Vagy esetleg lila. 
De mivel egy ekkora delfint csak úgy nem horgolok, alkalom is kell hozzá. Kapóra is jött a névnapja. Legalább nem kell gondolkodnom mit is szeretne. Sokkal jobb ha megmondja. 

És íme a vágyott delfin.  

delfin4.jpg
delfin3.jpg
A mintát Kreamojza tervezte. Nem egyszerű a minta, de annyira érthetően van leírva hogy szinte könnyűnek tűnik. Pedig figyelni kell rendesen. És ennyire élethű horgolt delfint én még nem láttam.  kriszti.jpg

süti beállítások módosítása