Yarn is my therapy

Francos tűk

Francos tűk

Kacskaringó fonalfesztivál

2016. október 17. - Krisz.tina

Idén másodjára is sikerült elmennem a Kacskaringó Fonalfesztiválra. Kész Kánaán egy ilyen hely. Leírni se tudom mennyi szépséget láttam. Legszívesebben mindent hazahoztam voltam, csak az tartott vissza mit is kezdenék ennyi mindennel. Nézelődni, fonalakat fogdosni, ismerkedni a fonalakkal viszonyt nagyon jó volt. Igen velük ismerkednem kell. A gyapjú fonal nem igazán a kedvencem, valamiért szúrnak, a selyem fonalak viszont kezdenek velem barátságot horgolni. 

Tavasszal a gyerekeim is jöttek velem, most az őszin otthon maradtak, anya kicsit kikapcsolódott, volt is miatta felháborodás, hogy, hogy merem őket otthon hagyni, különösen a hónapok óta "kerek 4 és fél éves" balhézott. Lehet többet nem marad otthon. Pedig muszáj lesz otthon hagynom mert különben az összes rózsaszín és lila fonal hazajön velünk. 

Tavaszi beszerzés: fonal táskához, és.... a fonaltartóm amiért régóta sóvárogtam. 
Táska el is készült azóta, szépen vigyáz Bogi takaró fonalaira. 

fonalfesztival1.jpg
Ezt nekem készítették tuti, mert a kedvenc virágom van rajta. 

fonalfesztival3.jpg
fonalfesztival2.jpg

Őszi beszerezés: fonalak táskához és a hozzá való táskafül, 12 mm-es horgolótű, sáltű és gombok. 
Egy kicsit várnom kellett, megérte, és addig hasznosítottam magam, el is kezdtem horgolni a táskát. 

kacskaringo_16-10-08.jpg
Már készülök a következőre, szeretnék egy szép selyemfonalat. Addig keresek hozzá egy jó kis mintát. 

Ígérem nem fogom kipróbálni milyen üres kézzel hazajönni onnan. 
kriszti.jpg

Erdő lakói

Ismét egy csodás felkérést kaptam. Nyuszi és mókus tesztelésére kértek meg. Nem tudtam neki ellen állni, jó, nagyon nem is akartam. 

Ismét szuper cuki figurákat alkotott Kreamojza álnéven Anna. 
Nagyon szeretem a figuráit, pontos érhető, kezdők is könnyen elkészíthetik. Nekem se kell gondolkodni közbe hogy "itt vajon mit is akar", mert minden érthetően le van írva. 

A nyuszi még tavasszal készült. Húsvéti szerkóba pompázik. És a gyerekeim szerint lány, mert szempillája van. Én erre rá nem jöttem. Jó hogy vannak. 

nyuszi_3.jpg
Nagyon jókor jött a nyuszi tesztelése, mert pár hét kényszerpihenőn voltam. Legalább nem foglalkoztam addig se magammal. Aztán húsvéti dekorációnak is feltudtam használni. 

nyuszi_2.jpg
Mókuska, vagyis Mogyoró igazi őszi termés. A sárga őszi faleveleket idézi nálam. És most már nem csak a parkokban látunk mókust, hanem nekünk van egy mókusunk. Bár gesztenye szedésben nem segít be mint az igazi mókus a Margit szigeten, aki úgy rohangált a gesztenye fán hogy a fejünkre potyogtak a gesztenyék. Pedig volt elég a fa alatt is. 

mokus_3.jpg
Mikor még csak a mókusunk feje volt csak kész, gyerekeim már össze is vesztek rajta kié is legyen.... aztán beosztottuk hogy mindenki beviheti közösségbe és játszhat vele. Jó hogy nem volt több ilyen fonalam, mert biztos horgoltatnának velem még egy mókust. Lányt persze mert hogy ő fiú. 

mokus_2.jpg
Szerencsémre a lapító nyuszi is előkerült a szekrényből, így már ketten várták a gyerekeimet. Nem volt vita! Bogi lenyúlt a nyuszit, Gergő pedig örült hogy övé a mókus. 

nyuszi_1.jpg
mokus_1.jpg
A minta itt beszerezhető: 

https://www.facebook.com/kreamojza/photos/a.412309018906217.1073741832.406554612814991/860284010775380/?type=3&theater

Remélem kedvet kaptok ti is hozzá, örömmel horgoltok majd nyuszit, mókust, rókát és mackót.
kriszti.jpg 

Hőmérséklet takaró - 2016 szeptember

Most látom hogy egy hónapja nem mutattam meg semmit. Pedig készült jó pár dolog, amiket lassan megmutatok. 
Igaz sokat bontottam mert semmi se akart összejönni, remélem csak az iskola kezdés fárasztott le, mert a szeptembert szeretem, főleg ha ilyen szép meleg. 

"Tudja isten, hogy mi okból
 Szeretem? de szeretem." 

2016_szeptember.jpg
kriszti.jpg

süti beállítások módosítása