Yarn is my therapy

Francos tűk

Francos tűk

Az első "fecskék"

2017. január 31. - Krisz.tina

Az idei évet se kezdtem tétlenül, csak persze megint túl sok dolgok csinálok egyszerre, és így olyan minta semmit se csinálnék. Pedig idén már kötöttem is. 

Az első kis "fecskéim" is már egy hete kész vannak, de nem jutottak el fotózásra. Pedig igazi tavasz váró kollekcióban várjuk a jó időt. 

Az első darab egy egy gombócos kötött kendő Alize Bellából. Kötni valahogy ennyiből elég nekem egyenlőre. Hetekig készül így is. Kényelmesen meglehet a lánykám nyakában kötni, ezért próba darabnak elegendőnek gondoltam. 

kotott_kendo_boginak.jpg
A másik egy vidám szoknya. Ez már gyorsabban ment. Persze mert horgolt. Kicsivel több mint egy gombóc Mercan. 
Féltem a derék résztől, de aztán egész jól sikerült. Le se esik a tulajról. 

mercan_szoknya.jpg
kriszti.jpg

Legújabb tudományom #CsKM 1

És a 2017-es kihívás! 

Egészen Panka a facebook oldalán játékra hívott minket, minden hónapban megad egy címet és mi meg írunk egy bejegyzést. És mivel nekem ez nagyobb kihívás mint egy takaró meghorgolása egyből rá is csaptam. Remélem minden hónapban hoztatok egy "Csak Kötök és Mesélek" (CsKM) bejegyzést. 

Gondolkodtam egy darabig mi is a legújabb tudományom horgolás területén, de ott már olyan természetességgel veszem az új dolgokat hogy fel se tűnik. Aztán fejembe ötlött a kötés, na ott aztán majdnem minden új tudomány. Még a sima szemek se mentek rendesek, a fordítottak velem együtt felfordultak, fogyasztások-szaporítások-ráhajtások meg ki is készítettek. 
Tavaly nyáron azért sikerült egy kendőt megkötnöm. Majdnem egész nyáron kötöttem szerintem. Na jó kevesebb volt, de a tempón van még mit gyorsítani. 

kotok5.jpg

Novemberbe ismét belefogtam egy kendő kötésébe. Amit aztán szépen le is bontottam.... tanulság kezdő ne bambusz fonallal kezdjen. Itt viszont megtanultam, hogy is kell a sorjelölőt használni. Vicces esett volt mert ők engem nem értettek, én meg őket. Eszembe nem jutott volna hogy a tűre kell rárakni a jelölőt. Nem baj már ezt is tudom. 
A szép bambusz fonalamból meg majd egyszer lesz valami az biztos. Valami kezdőknek való gyakorló mintával. 

Ja az meséltem már hogy Pankának milyen jó kötős videói vannak és hogy tőle tanultam meg újra a kötés alapjait és azokat amiket régen azt se tudtam hogy vannak? Nem! Na akkor most már ezt is elmeséltem. 

Kriszti 

Új év - új táska

Tavalyi évem is elég húzósra sikeredett, főleg az év utolsó két hónapja, de a kilátások szerint az idei év se lesz gyaloggalopp. Január - február már tele programokkal, sok új dolog a munkahelyen, új horgolni való tervek. Van itt minden.
A évnek viszont jól kell kezdődnie, és én a segíts magadon elv megszállottja vagyok, ezért egy új táskával leptem meg magam az új évre. 
Saját magam horgoltam saját magamnak. 
Még tavaly elkészült, december 30-án, nem siettem el, viszont így az idei év első munkanapján már munkába is fogtam. Reggel együtt jöttünk dolgozni. Egész jól mutat mellettem. Ha ilyen marad jóban leszünk. 

taska.jpg

Fonal: tek-tek Barbante tű: 4mm 

Kriszti 

Hőmérséklet takaró 2016

IGEN!!!! Elkészült!!!!! 

Nem hittem volna..... pont egy év kellett hozzá. 2015. december 31-én este kezdtem és be is fejeztem 2016. december 31-én.

Sok mindent másképp csinálnék. Pl más színelosztás, más fonal, de ez már ilyen marad. Nem bontom le!

Le se tudom írni mennyi minden van ebben a takaróban. Nem csak a fontosabb eseményeket, de az érzéseimet is tartalmazza, csak az nem látszik, minden pálcában ott van minden nevetés és sírás, minden mosoly és minden bánat.

Számomra ez nagyon nagy dolog hogy véghezvittem, mert alapba a feladom típusú ember vagyok. Szerencsére volt pár ember aki támogatott, mikor takaró válságba voltam. Nagyon nagy köszönettel tartozom nekik. Szerintem nem kell a nevükön említenem őket, tudják hogy ők azok. 

És akkor a képek amik magukért beszélnek: 

15822090_1225828250841568_98144019_n.jpg
15801629_1225828267508233_1309445709_n.jpg 
Idén lesz kihívás, az még titok mit, és a hőmérsékletnek se intek búcsút azért. 

Kriszti 

süti beállítások módosítása